Support team

Het support team zorgt voor de ondersteuning bij uiteenlopende activiteiten van Scouting Panoord. Het team kan worden ingezet voor activiteiten zoals touwbanen, klimactiviteiten of assistentie van commissies met bijvoorbeeld het ontwerpen en bouwen van (pionier)constructies. Ook draagt het support team de zorg voor het trainen van scoutingtechnieken aan leiding en de bijscholing van het BHV team. Daarnaast vervult het team ook een andere belangrijke functie voor oud leden door hen een mogelijkheid te bieden om deels actief te blijven binnen Panoord.

Wat doet het support team?
Omdat er grote verscheidenheid aan mensen en daarmee kennis aanwezig is kunnen wij van alles aanbieden. Hier valt onder andere onder;
  • Diverse vormen van klimmen zoals abseilen, tokkelen of klimmen.
  • Uitleg en demonstratie van diverse scoutingtechnieken.
  • Bijscholing en risico-inventarisatie BHV Panoord.
  • Ondersteuning bij groepsactiviteiten.
  • Ontwerp en opbouw van o.a. hindernisbanen, pionierobjecten en touwbanen.
Hoe werkt dit in de praktijk?
De hulp van het support team inroepen kan door simpelweg een bericht naar support@panoord.nl te sturen. Wij zullen kijken wie daar inzetbaar voor is en contact opnemen voor een verdere afspraak. Daarnaast zijn wij eenmaal per maand op Panoord voor het werken aan projecten.

Is lid worden ook mogelijk?
Wij kunnen altijd hulp gebruiken. Het team is bedoelt voor (oud) leden van scouting Panoord die geen actief leiding zijn bij de groep, maar nog wel af en toe iets willen terugdoen voor de groep zonder de wekelijkse verplichting. Wel vragen we om een actieve houding, maar eenmaal per jaar fysiek aanwezig zijn bij een activiteit of opkomst is al genoeg. Er is een kleine contributie van €10,- per kwartaal aan Scouting Panoord te betalen. Interesse? Een mail naar support@panoord.nl is genoeg, wij sturen je dan meer informatie door.

vereniging scouting panoord 2021 - ontwerp & bouw: stefan ras